Antecedentenonderzoek & screenen van personeel

Bent u op zoek naar nieuwe werknemers voor uw bedrijf? Of krijgt een bestaande medewerker een gevoelige functie toegewezen? Dan wilt u vermoedelijk hun integriteit en betrouwbaarheid controleren om zo bedrijfsfraude te voorkomen. Recherchebureau Heijm ondersteunt hierbij met screeningen, integriteitsonderzoek en antecedentenonderzoek.

Screenen personeel

De afdeling personeelszaken van uw bedrijf kan op basis van sollicitatiegesprekken en competentietesten waarschijnlijk prima beoordelen of een kandidaat geschikt is voor een openstaande vacature. Maar controleren of een kandidaat ook integer is, is een vak apart. Zo’n personeelsscreening (of pre-employment screening) is een onderzoek naar de integriteit van een werknemer of kandidaat. Hierbij worden onder andere de volgende vragen gesteld:

 • Is de potentiële werknemer wie hij of zij claimt te zijn?
 • Klopt het cv?
 • Zijn de referenties onvervalst?
 • Zitten er discrepanties in de werkgeschiedenis?
 • Wat vertellen internet en social media?
 • Heeft de kandidaat de opgegeven opleidingen wel gedaan en met een diploma afgesloten?
Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

 • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

 • VIP Security
 • Cyber security
 • Ruim 29 jaar recherche ervaring
 • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232

Integriteitsonderzoek

Een gesprek over integriteit staat gelijk aan het stellen van kritische vragen. Als (potentiële) werkgever kan dit lastig zijn, want u wilt een prettige verstandhouding liever niet verstoren. Op zo’n moment is het handig een particulier recherchebureau zoals Heijm in te schakelen. Na een grondige screening gaan wij in gesprek met een kandidaat of medewerker en nemen een test af om het integer handelen in kaart te brengen. Wij stellen de vragen die u zelf liever voor u houdt, maar waarvan u wel graag het antwoord wilt weten. Middels een “open source intelligence onderzoek” zoeken wij vervolgens in nationale (en op verzoek ook internationale) databanken en nieuwsgroepen naar relevante informatie.

Antecedentenonderzoek

Een antecedentenonderzoek is vergelijkbaar met een personeelsscreening, maar kijkt ook naar iemands strafrechtelijk verleden. Door naast een uitvoerige screening ook een verklaring omtrent gedrag (VOG) aan te vragen, kan recherchebureau Heijm controleren of iemand in het verleden de wet heeft overtreden. Daarbij moeten de strafbare feiten wel relevant zijn. Een boekhouder die dronken achter het stuur is gekropen, krijgt gewoon een VOG. Als hij recentelijk is veroordeeld voor fraude, wordt het een ander verhaal.

De ervaren rechercheurs van recherchebureau Heijm hebben jarenlange ervaring met screeningen en antecedentenonderzoek binnen het MKB, grootbedrijf en de verzekeringsbranche. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over pre-employment screening, antecedentenonderzoek of zelfs het opzetten van een screeningportaal met uw eigen bedrijfsgegevens.

Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697