Bedrijfsdiefstal laten onderzoeken door recherchebureau Heijm

Medewerkers die geld “lenen” uit de kassa, ongeoorloofde korting geven aan vrienden of producten stelen uit het magazijn: bedrijfsdiefstal komt vaker voor dan u denkt. De schade als gevolg van interne criminaliteit en bedrijfsdiefstal wordt jaarlijks geschat op zo’n 200 miljoen euro per jaar, voornamelijk binnen de detailhandel en horeca.

De gevolgen van bedrijfsdiefstal

Bedrijfsdiefstal veroorzaakt veel problemen. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Collega’s vertrouwen elkaar niet meer, de spanning binnen het team is te snijden en het gevoel van veiligheid neemt af. Dat werkt door in de prestaties op de werkvloer en het contact met klanten. Daarnaast loopt uw bedrijf gevaar op voor imagoschade. Kortom: diefstal door personeel kan uw bedrijfsproces ernstig verstoren. Daarom moet de dader van de bedrijfsdiefstal worden achterhaald en aangepakt. Maar hoe doet u dat?

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232

Risico’s bij eigen onderzoek

De privacy van Nederlanders – en dus ook de werknemers binnen uw bedrijf – is een beschermd goed. Hierdoor is het niet mogelijk om zelf even snel zelf op onderzoek uit te gaan. Bijvoorbeeld door een verborgen camera op te hangen, een val op te zetten of iemands locker te controleren. Eventueel bewijsmateriaal dat u aantreft door juridisch gezien een ongegrond onderzoek uit te voeren, zal dan niet leiden tot geldige ontslaggrond of juridische vervolging. En als een rechter oordeelt dat u de medewerker in kwestie onterecht heeft ontslagen, kan dit flinke financiële consequenties hebben.

Bedrijfsdiefstal laten onderzoeken

Recherchebureau Heijm is gespecialiseerd binnen het arbeidsrecht en is altijd op de hoogte van de huidige privacyregels waarbinnen gehandeld kan worden. De juridische basis voor een rechercheonderzoek naar bedrijfsdiefstal ligt vaak binnen het arbeidscontract en eventuele huishoudelijke regels of arbeidsreglement. Hierin kunt u preventief aangeven hoe u als bedrijf handelt wanneer er sprake is van ernstig laakbaar gedrag. Heeft u deze regels niet binnen uw organisatie? Ook dan zijn er voor recherchebureau Heijm mogelijkheden om onderzoek te doen naar bedrijfsdiefstal.

Samen met gespecialiseerde advocaten binnen het arbeidsrecht zorgt recherchebureau Heijm voor een gedegen onderzoek en een onderzoeksdossier waarmee u sterk staat in de rechtbank. Vermoedt u op dit diefstal binnen uw bedrijf of wilt u vrijblijvend advies over bedrijfsdiefstal? Neem dan contact op met recherchebureau Heijm.

Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697