Schending concurrentiebeding: recherchebureau Heijm verzamelt bewijs

Schending van een concurrentiebeding is voor veel werkgevers een kwalijke zaak. Het is ontzettend vervelend als een (ex-)werknemer overstapt naar de concurrent en daar alle kennis deelt over uw bedrijf. Dat kost geld en op de lange termijn misschien ook klanten. In het arbeidscontract heeft u daarom een concurrentiebeding opgenomen. Maar wat als een (ex)werknemer zich hier niet aan houdt? Dan biedt recherchebureau Heijm uitkomst.

Wie eist, die bewijst

Als werkgever heeft u een gerechtvaardigd belang om op te treden tegen schending van een concurrentiebeding. Maar zomaar bij een de rechtbank naar binnen stappen, is helaas geen optie. Bij schending van een concurrentiebeding geldt: “wie eist, die bewijs.” Kortom: u zult keihard bewijs moeten aanleveren dat het concurrentiebeding is geschonden. En op welke manier.

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232

Verschillende onderzoeksmethoden

Schending van een concurrentiebeding is iedere keer weer anders. Soms gebeurt het onbewust, soms opzettelijk. Soms valt het makkelijk te bewijzen, soms heel moeilijk. Recherchebureau Heijm heeft verschillende mogelijkheden om onderzoek te doen. Concurrentiebeding-onderzoeken starten altijd met een informatief vooronderzoek. Daarin verzamelen wij gegevens om zodoende een profiel op te maken van de onderzochte persoon. Als deze fase is afgerond, begint het tactische rechercheonderzoek. Hierbij worden onder andere getuigen en betrokkenen geïnterviewd. In enkele gevallen worden ook personen geobserveerd om een duidelijk beeld van de situatie te krijgen.

Stevig in uw schoenen bij juridische stappen

Het bewijsmateriaal dat recherchebureau Heijm verzamelt, wordt samengevoegd in een onderzoeksdossier. Het liefst met tekst, foto’s en video, zodat een rechter voldoende overtuigd raakt van het feit dat het concurrentiebeding (opzettelijk) is geschonden. Een goed opgesteld onderzoeksrapport is van groot belang om als werkgever stevig in uw schoenen te staan bij het zetten van juridische stappen.

Samenspel tussen advocaat en recherchebureau

Heeft u nog geen advocaat? Dan kan recherchebureau Heijm hierbij helpen. Wij werken samen met gespecialiseerde advocaten binnen het arbeidsrecht. Aantonen van een schending concurrentiebeding is een strak samenspel tussen de advocaat en het recherchebureau. De advocaat eist, het recherchebureau bewijst.

Speelt bij u op dit moment een casus met betrekking tot schending van een concurrentiebeding? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek. De ex-politierechercheurs van recherchebureau Heijm zijn de beste onderzoekers binnen het vak en hebben jarenlange ervaring met concurrentiebeding-onderzoeken.

Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697