Voertuig recovering voor leasemaatschappijen en verzekeraars

Uw voertuig of werktuig vermist? Natuurlijk doet u meteen aangifte bij de politie. Maar die gaat helaas niet actief op zoek. Het is daardoor eigenlijk een administratieve gelegenheid. Verzekeraars doen soms onderzoek vanwege de schade, maar ook zij gaan niet zoeken. Zelfs als er opsporingsindicaties zijn, komt het voertuig niet meer thuis.

Hit & Run rechercheonderzoek

Precies om die reden heeft Recherchebureau Heijm het Landelijk Centrum Voertuig Recovering in het leven geroepen. Als u bij ons een verdwenen voertuig meldt, gaan we direct actief op zoek. We doen dan met een Hit & Run rechercheonderzoek. Daar beginnen we vaak nog op dezelfde dag mee, in ieder geval zo snel mogelijk na uw melding. Want hoe sneller we in actie komen, hoe groter de kans dat we uw voer- of werktuig terugvinden.

Dit zijn de verschillende stappen van het Hit & Run onderzoek:

 1. Informatie verzamelen rondom het gestolen voertuig. Denk daarbij aan huurcontracten, de gegevens van de huurder, bijzondere opmerkingen en andere administratieve zaken die van belang zijn.
 2. Het verhuur-verhaal nalopen. We gaan dan na met welk verhaal de huurder het voertuig huurde en of hierin achteraf nog opvallende bijzonderheden zijn.
 3. Eventueel personeel kort telefonisch interviewen. Het gaat dan om het personeel dat persoonlijk contact met de huurder heeft gehad. Hier halen we opmerkelijke zaken uit.
 4. Een kort OSINT (Open Source Intelligent) uitvoeren. Daarbij zoeken we naar opvallende zaken, adressen en/of verborgen telefoonnummers in openbare en semi-openbare bronnen.
 5. De huurder kort fysiek bezoeken. Dat doen we om het verhaal rondom de diefstal aan te horen. Ook beoordelen we of er indicaties zijn die mogelijk opzet van de diefstal kunnen duiden.
 6. Andere betrokken partijen en/of getuigen kort interviewen.
 7. Indien van toepassing: zo snel mogelijk een buurtonderzoek instellen.
 8. Eventueel een ander locatieonderzoek starten naar aanleiding van het Hit & Run onderzoek.

Na het onderzoek informeren we u over de opgehaalde informatie en of er een opsporingsindicatie is. U krijgt dan het advies om te stoppen of door te gaan met een vervolgonderzoek. Dat laatste adviseren we als er zicht is of komt om het gestolen voertuig terug te vinden, bijvoorbeeld in samenwerking met de politie.

Terughaaldienst Loca

Maakt u gebruik van Loca GPS-systemen? Bijvoorbeeld voor uw bedrijfsvoertuigen, werktuigen of leasewagens? Dan kunnen we het onderzoek achterwege laten en gebruikt u eenvoudig onze terughaaldienst-Loca-bedrijven en terughaaldienst-Loca-consumenten.

Word lid van het Landelijk Centrum Voertuig Recovering

Als uw lease- of verhuurbedrijf regelmatig met verdwenen voer- of werktuigen te maken heeft, dan is een lidmaatschap bij het Landelijk Centrum Voertuig Recovering een goed idee. U wijst dan 1 personeelslid aan als contactpersoon en kennisdrager.

Met een jaarlijks abonnement profiteert u van deze voordelen:

 • U betaalt een gereduceerd tarief voor het Hit & Run rechercheonderzoek. Het vaste, eenmalige dagtarief voor leden is €720,- exclusief btw en inclusief gereden kilometers. Dit bedrag is altijd hetzelfde. Als abonnementhouder scheelt dit u dus € 35,- per uur.

 • Als een vervolg-feitenonderzoek zinvol is, dan ontvangt u ook op dit onderzoek korting. U betaalt namelijk €110 per uur in plaats van het normale tarief van €125 per uur. Het gereduceerde tarief is exclusief btw en exclusief gereden kilometers, waarvoor u €0,45 per kilometer betaalt. Daarnaast berekenen we 4% bureau-kantoorkosten over het aantal gewerkte uren en over extra informatie- of andere onderzoekskosten. Het vervolgonderzoek start altijd binnen 14 dagen.
 • We werken samen met Gestolenobjectenregister.nl, wat de kans vergroot dat we uw voertuig terugvinden. Dat komt omdat we gebruikmaken van het burgernetwerk van het Gestolen Objectenregister.
 • We wisselen kennis met u uit, bijvoorbeeld over hoe daders te werk gaan. Met die kennis kunt u diefstal of verduistering van voer- en werktuigen voorkomen.
 • U leert hoe u vroegtijdig indicatoren signaleert of iemand mogelijk van plan is om een voertuig te stelen of verduisteren. U ontvangt bijvoorbeeld tips om potentiële klanten te screenen. Het LCVR is dus ook een kenniscentrum waarbij alle aangesloten leden informatie aan elkaar uitwisselen.

Meer informatie of lid worden?

De rechercheurs van het Landelijk Centrum Voertuig Recovering doen er altijd alles aan om zicht te krijgen op uw verdwenen voertuig. Wilt u meer informatie over het LCVR of lid worden? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

€ 1200,- per jaar exclusief btw
Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

 • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

 • VIP Security
 • Cyber security
 • Ruim 29 jaar recherche ervaring
 • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697