Internetoplichting-onderzoek door recherchebureau Heijm

Internetoplichting is een groeiende vorm van criminaliteit. Vooral koopfraude – bestelde en betaalde spullen die niet worden geleverd – neemt de afgelopen jaren sterk toe. Recherchebureau Heijm doet onderzoek naar internetoplichting voor het bedrijfsleven en gedupeerde particulieren.

Internetoplichting kent verschillende vormen

Recherchebureau Heijm wordt regelmatig ingeschakeld om onderzoek te doen naar internetfraude. Bijvoorbeeld omdat de politie hiervoor geen tijd of capaciteit heeft, of omdat bedrijven graag samenwerken met een particulier recherchebureau dat zij kunnen inschakelen wanneer hen dit uitkomt.

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

 • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

 • VIP Security
 • Cyber security
 • Ruim 29 jaar recherche ervaring
 • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232

Twee soorten internetfraude

Recherchebureau Heijm werkt als bedrijfsrecherche voor bedrijven, maar ook als privédetective voor particuliere klanten. Voor beide klanten zien wij grofweg twee vormen van internetoplichting:

  • Malafide webshops of aanbieders van allerlei producten die maar één doel hebben, namelijk zoveel mogelijk geld binnenharken en vervolgens met de noorderzon vertrekken. Bestelde producten worden niet geleverd.
  • Als een aanbieding op internet te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het doorgaans dus ook te mooi om waar te zijn. Toch zijn veel mensen goedgelovig en oplichters maken daar misbruik van. Bijvoorbeeld door grootschalig valse concertkaarten te verkopen of elektronica en smartphones voor een te mooie prijs aanbieden.

  Onderzoek voor bedrijven en particulieren

  Recherchebureau Heijm doet internetoplichting-onderzoek voor bedrijven en particulieren. In het bedrijfsleven is vaak een groter budget beschikbaar om een goed rechercheonderzoek naar online oplichting te doen. Voor particulieren wegen de kosten van een rechercheonderzoek naar vaak niet op tegen het schadebedrag. Toch zijn er ook voor particulieren wel degelijk mogelijkheden. Bijvoorbeeld door onderzoek voor meerdere gedupeerden te bundelen.

  Samenwerking met politie en justitie

  Bij onderzoek naar internetoplichting wordt altijd samengewerkt met de politie. Als gecertificeerd en keurmerkhoudend recherchebureau neemt Heijm deel aan een samenwerkingsproject met de politie en justitie. Recherchebureau Heijm doet onderzoek naar internetfraude, verzamelt bewijs en doet namens u aangifte bij de politie. Zo worden alle zorgen u uit handen genomen en is de kans groter dat de oplichters strafrechtelijk worden vervolgd.

  Bent u opgelicht op internet en dus slachtoffer geworden van internetfraude? Wacht dan niet te lang en neem contact op met recherchebureau Heijm. Zeker bedrijven kunnen op deze manier veel financiële schade voorkomen.

  Recherchebureau Heijm BV

  Saturnusstraat 46-62
  2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
  M: 06-39473932
  T: 020-8100929

  POB vergunning: 1232
  CBP: 1445601
  KvK: 37120984
  BTW: NL.814945697