Forensisch ICT-onderzoek voor bedrijven

Diefstal van geheime bedrijfsgegevens, lekken van informatie, bedrijfsspionage: cybercriminaliteit brengt de Nederlandse economie jaarlijks miljarden euro’s schade toe. Voornamelijk ondernemingen vangen de klappen. Recherchebureau Heijm doet forensisch ICT-onderzoek om deze (interne) cybercriminaliteit voor bedrijven op te lossen.

Digitale bedrijfsfraude

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem waar veel bedrijven tegenaan lopen. Hackers worden steeds slimmer en medewerkers kunnen met steeds minder technische kennis bedrijfsgegevens kopiëren of stelen. Bijvoorbeeld met behulp van nieuwe malware, software of eenvoudige apparatuur. De gehele bedrijfsadministratie wordt met één druk op de knop naar een stick gekopieerd en alles ligt op straat.

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232

Data veiligstellen en verder forensisch onderzoek

Waarschijnlijk zal de schade door cybercriminaliteit de komende jaren blijven toenemen; een logisch gevolg van de digitaliserende maatschappij. Maar recherchebureau Heijm is van mening dat cybercriminaliteit binnen bedrijven aangepakt moet – en kan – worden. Forensisch ICT-onderzoek is daartoe de eerste stap en maakt deel uit van een compleet rechercheonderzoek. Tijdens het forensisch onderzoek stellen rechercheurs data veilig van gegevensdragers die mogelijk zijn gebruikt bij het plegen van de digitale fraude. Denk aan USB-sticks, telefoons of externe harde schrijven. Deze gegevens worden onderzocht en naar aanleiding van de uitkomsten worden getuigen of verdachten verhoord.

Professioneel onderzoeksdossier

Op het gebied van forensisch ICT-onderzoek werkt recherchebureau Heijm niet alleen. Regelmatig schakelen wij ter ondersteuning de hulp in van gespecialiseerde bedrijven. Betrouwbare partners van het recherchebureau die volgens vaste (gerechtelijke) protocollen. Zo weet u zeker dat u de beste kwaliteit in huis haalt. Met het overzichtelijke en professionele onderzoeksdossier dat u na het onderzoekstraject krijgt overhandigd, kunt u met een gerust hart verdere juridische stappen zetten.

Forensisch ICT-onderzoek: hoe eerder, hoe beter

Opsporen van digitale bedrijfsfraude en cybercriminaliteit is niet eenvoudig en de gevolgen ervan kunnen verregaand zijn voor uw bedrijf. Wacht daarom niet te lang als u digitale fraude of cybercrime vermoedt. Hoe eerder een onderzoek wordt opgestart, hoe beter. Op die manier is de kans kleiner dat sporen verloren gaan. En de kans groter dat het forensisch ICT-onderzoek succesvol is.

Ga met digitaal sporenonderzoek liever niet doe-het-zelven. Een rechter kijkt namelijk naar de manier waarop bewijsmateriaal is vastgelegd. Net als de advocaat van de tegenpartij. Als de mogelijkheid niet kan worden uitgesloten dat er (op welke manier dan ook) met het bewijsmateriaal is gerommeld, wordt er gehakt gemaakt van uw onderzoek.

Meer weten over forensisch ICT-onderzoek? Heeft u het gevoel dat u op dit moment het slachtoffer bent van digitale bedrijfsfraude? En bent u op zoek naar een betrouwbaar recherchebureau? Neem direct contact op met recherchebureau Heijm.

Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697