Onderzoek ziekteverzuim door recherchebureau Heijm

De verantwoordelijkheid voor zieke en arbeidsongeschikte medewerkers is een zware last die veel bedrijven op de schouders drukt. Met name voor kleine ondernemers binnen het MKB zijn de gevolgen moeilijk te overzien. Niet alleen de financiën, maar ook de wettelijke zorgplicht en de tijdrovende re-integratietrajecten. Maar ja, ziek is ziek. Toch? Of twijfelt u eraan of het ziekteverzuim van uw medewerker wel klopt? Beoordelen of een werknemer al dan niet terecht ziek is, is een gecompliceerde zaak. In dat geval biedt recherchebureau Heijm uitkomst.

Van zorgplicht naar onderzoek ziekteverzuim

Als werkgever heeft u de zorgplicht om alles te doen wat – conform het Burgerlijk Wetboek – van u wordt verwacht om zieke medewerkers te helpen. Dat is veel. Maar op het moment dat u sterke vermoedens heeft dat uw werknemer onrechtmatig ziek thuis zit en u er als goede werkgever alles aan heeft gedaan wat binnen uw vermogen ligt, dan heeft u als bedrijf een gerechtvaardigd belang om een onderzoek naar ziekteverzuim door een recherchebureau te laten uitvoeren.

IMG_6441

IMG_9145

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

 • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

 • VIP Security
 • Cyber security
 • Ruim 29 jaar recherche ervaring
 • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232

Onrechtmatig ziekteverzuim herkennen

Vermoedt u dat een personeelslid zichzelf onterecht ziek of arbeidsongeschikt noemt? Dit zijn enkele signalen waaraan u onterecht ziekteverzuim kunt herkennen:

 • U heeft het gevoel dat uw werknemer het ziekteherstel lijkt te frustreren of aan het verlengen is
 • Er gaan geluiden binnen uw bedrijf dat de werknemer wellicht niet zo ziek is als hij of zij zich voordoet
 • Er lijken steeds andere klachten bij te komen
 • Uw werknemer lijkt het contact met u, de werkgever, uit de weg te gaan
 • U krijgt een duidelijk signaal dat uw werknemer niet ziek thuis zit maar elders aan de gang is of andere activiteiten onderneemt die niet passen bij het ziektebeeld
 • Op social media lijkt de medewerker alles behalve ziek

Onderzoek ziekteverzuim

Recherchebureau Heijm is een specialistisch onderzoeksbureau binnen het arbeidsrecht en doet al jarenlang onderzoek naar onrechtmatig ziekteverzuim – ook wel onterecht ziekteverzuim genoemd. Onterecht ziekteverzuim is groeiend probleem. Recherchebureau Heijm werpt snel licht op de zaak en werkt daarbij samen met gespecialiseerde advocaten binnen het arbeidsrecht. Een inhoudelijk goed, maar zeker ook juridisch stevig onderbouwd onderzoeksrapport is namelijk noodzakelijk om als werkgever verdere (juridische) stappen te kunnen zetten.

Heeft u op dit moment een zieke medewerker waarover u uw bedenkingen hebt? Laat dan geen tijd en geld verloren gaan en neem direct contact op met recherchebureau Heijm – bedrijfsrecherche.

Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697