• Home
  • Blog
  • Feiten waarvoor de meeste mensen een detective inhuren

Feiten waarvoor de meeste mensen een detective inhuren

Geplaatst op 01-05-2017

Een detective inhuren doet niemand zomaar. Dan spelen er problemen die niet meer zelf zijn op te lossen en waarbij anderen niet kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan de verdwijning van een geliefde, fraude met partneralimentatie of stalking. In dit blog van Recherchebureau Heijm de vijf onderwerpen waarvoor de meeste particulieren een prive detective inhuren.

 

Personen opsporen

De verdwijning of vermissing van een geliefd persoon is een verschrikkelijke gebeurtenis. Machteloos en aangrijpend als het niet lukt om de persoon op te sporen. Natuurlijk is de eerste stap bij vermissing altijd een onderzoek door de politie. Een particuliere detective kan hierbij helpen met bijvoorbeeld:

  • Aanvullende (online) research
  • Onderzoek in het buitenland
  • Extra inzet van mankracht

Vaak zijn dit mogelijkheden die de politie niet heeft. Samenwerking tussen de politie en een gecertificeerd recherchebureau zijn natuurlijk wel aan te raden.

 

Fraude met partneralimentatie

Partneralimentatie is een lastig onderwerp waar weel gescheiden stellen mee te maken hebben. Doorgaans is een van de partners is verplicht om 12 jaar alimentatie te betalen. Er zijn redenen om dit te stoppen, bijvoorbeeld als de ontvangende partij opnieuw gaat trouwen of samenwonen. Als zulke informatie voor de ex-partner wordt achtergehouden, is er sprake van fraude met partneralimentatie. Andersom kan natuurlijk ook de betalende partij frauderen, bijvoorbeeld door werkloosheid te veinzen.

Omdat partneralimentatie geen strafrechtelijke aangelegenheid is en de fraude moeilijk te bewijzen, kan het inhuren van een detective uitkomst bieden.

 

Stalking

Stalking of belaging is een vreselijk misdrijf waar veel vrouwen – en soms ook mannen – mee te maken hebben. Het aantal gevallen van stalking dat bij de politie wordt aangegeven, schommelt volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) sinds 2008 tussen de 3000 en 3500 per jaar. In combinatie met bedreiging komt stalking veel vaker voor, ongeveer 37.000 keer per jaar. Lees hier meer over in het artikel van de Volkskrant: Duizenden stalkers per jaar in Nederland.

Stalking is deels een strafrechtelijke aangelegenheid, deels een civiele (bijvoorbeeld het opleggen van een contactverbod). Als het niet lukt om de stalker te stoppen, kan een detective helpen met stalking-onderzoek.

 

Internetoplichting

Internetoplichting, ook zo’n ingewikkeld onderwerp. Een e-Reader gekocht via Marktplaats maar nooit ontvangen? Tickets voor een concert die op het moment suprême vals blijken te zijn? Internetoplichting komt steeds meer voor en het vraagt veel tijd en kennis om daders te achterhalen.

Als aangifte bij de politie niets oplevert, kan een prive detective het onderzoek op zich nemen en namens jou (opnieuw) aangifte doen bij de politie, inclusief onderzoeksdossier.

 

Dubbelleven partner

Om het inhuren van een detective bij overspel wordt door sommige mensen gegniffeld, maar het dubbelleven van een partner kan ontzettend pijnlijke en verregaande gevolgen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld schulden, emotionele mishandeling of kinderen die van een ander blijken te zijn.

Vreemdgaan is geen misdrijf, maar wel iets waar veel partners duidelijkheid over willen. Om keuzes te maken en hun leven weer op de rit te krijgen. Een detective inhuren kan dat baten. Dankzij verschillende onderzoeksmethodieken zoals DNA-onderzoek, observaties en online research is de waarheid snel aan het licht.

 

Detective inhuren via Heijm          

Bij recherchebureau Heijm kunt u een detective inhuren als u ook in bovenstaande problemen verkeert. En natuurlijk denken we ook mee als er iets anders aan de hand is. Neem contact op om te praten met een van onze ervaren rechercheurs.

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697