• Home
  • Blog
  • Geef fraudeurs geen ruimte, doe altijd fraudeonderzoek

Geef fraudeurs geen ruimte, doe altijd fraudeonderzoek

Geplaatst op 07-07-2015

“UWV laat 3.000 fraudemeldingen liggen wegens tijdgebrek,” zo kopte het dagblad NRC deze week. Ruim 3000 meldingen van uitkeringsfraude werden vorig jaar niet behandeld wegens overmatige drukte. Recherchebureau Heijm stelt in dit blog de kritische vraag: is fraude iets wat je als bedrijf (of uitkeringsinstantie) overkomt? Of iets wat je laat gebeuren? Bijvoorbeeld door geen of te weinig fraudeonderzoek uit te voeren?

Als je een fiets niet op slot zet, is deze voor een fietsendief logischerwijs aantrekkelijker dan een fiets met een stevig ijzeren hangslot. Hetzelfde geldt voor een auto met de sleutel nog in het contact of een woning met de ramen open. Diefstal heeft dus vaak te maken met de gelegenheid die je hier zelf toe biedt. Hetzelfde geldt voor fraude. Laat je als bedrijf of uitkeringsinstantie fraudemeldingen liggen? Doe je geen of te weinig fraudeonderzoek? Dan biedt je ruimte. Je bent het slot vergeten en daders zien dat van kilometers afstand.

Hoe ga je om met fraude?

Vroeg of laat krijgt vrijwel ieder bedrijf weleens te maken met fraude. Zeker als uitkeringsinstantie ben je een gewilde prooi voor mensen die makkelijk geld willen verdienen zonder daar veel voor te doen. (Dan doelen we uiteraard niet op de mensen die daadwerkelijk een uitkering verdienen). Maar hoe ga je hier als bedrijf mee om? Maak je een selectie uit de vele fraudemeldingen? Of zet je een gigantische afdeling op voor fraudeonderzoek? Dat is lang niet voor ieder bedrijf te betalen.

Recherchebureau: altijd fraudeonderzoek, flexibele kosten

Steeds meer (kleine en grote) bedrijven kiezen in dat geval voor samenwerking met een particulier recherchebureau. Zo’n recherchebureau heeft alle tijd en expertise om fraudeonderzoek uit te voeren. Zo kunnen alle meldingen worden opgepakt en blijven de kosten flexibel. Het recherchebureau wordt ten slotte pas ingeschakeld als er meldingen zijn, terwijl een eigen fraude-afdeling voor fraudeonderzoek fulltime moet worden betaald.

Fraudeonderzoek door recherchebureau met keurmerk

Recherchebureau Heijm is een particulier recherchebureau in Amsterdam. Op 1 juni 2014 ging een tweede pilot van start tussen een kleine groep particuliere recherchebureaus (in het bezit van een keurmerk) en politie en justitie. Ook recherchebureau Heijm doet hieraan mee, waardoor alle onderzoeken een grote kans hebben om door politie en justitie te worden opgepakt. Heijm doet snel en uitvoerig fraudeonderzoek in samenwerking met een kundig advocaat en verzorgt aangifte bij de politie. Zo wordt de fraude aangepakt en bedrijven het gehele traject uit handen genomen.

Heeft jouw bedrijf ook te maken met fraude? Sta op je strepen en biedt fraudeurs geen enkele ruimte. Neem contact op met recherchebureau Heijm in Amsterdam voor gedegen en flexibel fraudeonderzoek. Ook het UWV is welkom 😉

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697