• Home
  • Blog
  • Heijm op zoek naar de waarheid

Heijm op zoek naar de waarheid

Geplaatst op 21-01-2019

Op vrijdag komt er een bericht binnen over een diefstal bedrijfsgelden. De maandag erop wordt er gelijk een onderzoek gestart. Denk hierbij aan het uitkijken en vastleggen van videobeelden. Daarbij wordt meteen een verhoorplan gemaakt en voorbereid. De volgende dag wordt de verdachte aan de hand van dit plan verhoord. Niet al te lang daarna heeft de verdachte bekend en heeft op verzoek van de rapporteurs direct het gestolen geldbedrag teruggestort. Daarbij is ook een ondertekende verklaring afgelegd voor het in termijnen maandelijks terugbetalen van de totale recherchekosten, €5.800,-.Benieuwd naar wat dit is? Lees dan snel dit blogartikel af.

Wat doet een recherchebureau?

Hierboven leest u een typisch geval van de activiteiten bij een recherchebureau. Wanneer u binnen uw bedrijf een vermoeden heeft van bijvoorbeeld bedrijfsfraude, schending van een concurrentiebeding of iemand die diefstal pleegt binnen uw bedrijf, kunt u het beste een recherchebureau inschakelen. Een recherchebureau doet professioneel onderzoek naar dit vermoeden via een specialistische aanpak. Vervolgens, wanneer de waarheid boven is gekomen, zal er naar een oplossing worden gezocht die bij de resultaten passen.

Waarom een recherchebureau?

Een recherchebureau schakelt u niet zomaar in, dit heeft namelijk vaak een vervelende oorzaak. Wanneer u een vermoeden heeft dat er wat aan de hand is binnen uw bedrijf, denkt u er misschien in eerste instantie aan om meteen een advocaat in te schakelen die u bijstaat. Maar een recherchebureau kan u op dat moment beter helpen. Over het algemeen bevatten advocaten namelijk geen vergunning om onderzoeken te doen naar de verdachte persoon. Recherches bezitten deze vergunningen wel, waardoor snellere hulp kan worden aangeboden met betere resultaten.

Verschil tussen advocaat en recherche

Misschien vraagt u zich af waarom u niet meteen een advocaat in moet schakelen. Dat komt doordat de taak van een advocaat is u te adviseren over juridische kwesties, zoals aansprakelijkheid en wettelijke rechten en plichten. Zij onderzoeken en bestuderen zaken, zodat zij u kunnen vertegenwoordigen in bijvoorbeeld een rechtbank. Deze onderzoeken zijn anders dan de onderzoeken die recherches doen. Een bedrijfsrecherche zoekt bij een vermoede precies uit wat er aan de hand is, omdat zij een wettelijke bevoegdheid hebben om zulke vertrouwelijke onderzoeken uit te voeren.

Soorten onderzoek

Er zijn verschillende soorten onderzoeken die een recherchebureau kan uitvoeren. Het soort onderzoek dat gedaan wordt, hangt af van de situatie. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsfraudeonderzoek, screenings, antecedentenonderzoek van (potentiele) medewerkers, of onderzoek naar internetoplichting. Dit zijn typische onderzoeken voor een recherche, omdat het nog geen strafrechtelijk onderzoek is en dus de politie hier nog niet bij kan helpen.

Recherchebureau Heijm als uw bedrijfs- of privédetective

Recherchebureau Heijm heeft al 25 jaar ervaring met waarheidsvindingen en is specialist in het doen van arbeidsrechtelijke onderzoeken. Tijdens de onderzoeken is er steeds direct contact met de eigenaar. Het voordeel van deze korte lijnen is dat er snel geschakeld kan worden. Een ander voordeel is dat recherchebureau Heijm geen grote overheadskosten heeft en daarom ook niet al te snel te hoog oploopt in kosten.

Heeft u een vermoede van fraude binnen uw bedrijf? En wilt u dit op een professionele, discrete manier laten onderzoeken? Neem contact op met recherchebureau Heijm voor meer informatie, een efficiënt en snel onderzoek en een passende oplossing.

 

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697