• Home
  • Blog
  • Let op directie MKB! Onderzoek Big Brother op de werkvloer!

Let op directie MKB! Onderzoek Big Brother op de werkvloer!

Geplaatst op 19-04-2013

Er heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de privacy op de werkvloer door het weekblad Intermediair. Wij adviseren directieleden binnen het MKB hiervan kennis te nemen.

Een interessant onderzoek vinden wij. Met name om te zien hoe monitoring van mailverkeer op de pc van de werkgever juridisch onjuist wordt toegepast. Er is veel onwetendheid rondom dit onderwerp. Directie en HR handelen regelmatig op gevoel terwijl juist het hanteren van de juridische kaders een must is in deze tijd. Het gaat allemaal om bescherming van de privacy van uw werknemer. Daar tegenover staat uw bedrijfsbelang, het  ernstig laakbaar gedrag van een medewerker. Deze dienen altijd tegen elkaar te worden afgewogen. Daarnaast dient er rekening mee te worden gehouden met het zogenaamde Proportionaliteits-  en subsidiariteitsbeginsel.  Eenvoudig gezegd:  welke middelen en wanneer mag ik als werkgever deze  inzetten.

Een bijzonder gegeven is het lage percentage inzetbaarheid van een Recherche- onderzoeksbureau. Er is veel onbekendheid binnen het MKB over hoe en wanneer nu gebruik te maken van een dergelijk specialistisch bureau. Wij denken. . . .  een gemiste kans!!  Als Recherchebureau zijn wij op de hoogte welke maatregelen er genomen dienen te worden om een exces binnen uw bedrijf te elimineren en uiteindelijk zichtbaar te maken. In samenwerking met de advocaat van de werkgever/ opdrachtgever komt een recherchebureau tot een juridisch haalbaar onderzoeksrapport. Een onmisbare schakel wanneer het gaat om een werknemer met laakbaar gedrag te elimineren.

Ons advies is daarom voor bestuurders/ directie binnen het MKB:
Laat uw HR afdeling zich bezig houden met echte HR zaken. En laat specialistisch onderzoekswerk over aan ervaren Recherche- Onderzoeksbureaus. Wij adviseren u graag binnen het zogenaamde introductiegesprek over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Maar vooral focussen wij ons op een goed haalbare oplossing van uw probleem.

Daarnaast is de financiële investering hiervoor snel terug verdient omdat een goed onderzoek u geld bespaart. En daarnaast zien wij regelmatig dat onderzoekskosten kunnen worden verhaalt op de bewuste werknemer. Voorwaarden is wel dat u de juiste weg heeft gevolgd en u als werkgever niets te verwijten valt.. Daarnaast is het van belang een juiste gespecialiseerde Arbeidsrecht advocaat in de arm te nemen. Wij werken samen met juristen/ advocaten die hun sporen hierin hebben verdient.

Wilt u meer weten? Bel ons dan direct op 06- 39473932.
Recherchebureau Heijm BV

______________

Voor het onderzoek op de werkvloer  ondervroeg Intermediar 350 respondenten in drie specifieke doelgroepen, namelijk:

1. Top management/ directie
2. ICT
3. HR

Bron: http://bit.ly/12rPZxb
www.intermediar.nl (Weekblad)

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697