Camera’s is een prima instrument om misstanden vast te leggen of niet integer gedrag te voorkomen. Ook binnen uw bedrijf zijn er mogelijkheden. Wat heeft u nodig? Een goed Arbeidscontract en een samenhangend arbeidsreglement waarin u zaken kunt regelen als: heimelijk camera toezicht, gebruik pc op werkplek, monitoring van pc/ bedrijfstelefonie, gebruik bedrijfsvoertuig etc etc . Wij zien in meerderheid van de gevallen, wanneer wij ad hoc een onderzoek dienen te doen, dat er nagenoeg weinig tijd/ geld gestoken in een goed opgesteld arbeidsreglement, terwijl dit zoveel meer juridisch kan brengen als het toch misgaat met een medewerker. U staat als werkgever meer in uw recht en laat zien dat u kritisch bent geweest en dus het zogenaamde zorgvuldigheidsbeginsel goed heeft toegepast. Laat u door ons informeren. Wij hebben de juiste contacten hiervoor.
Recherchebureau Amsterdam – Hoofdorp- Utrecht- Den Haag.
________________________________________________________________________________________
Er hangen zeker 200.000 camera’s in Nederland die toezicht houden op de openbare ruimte en in gebouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van de nieuwswebsite Sargasso.nl en het ANP.
Gemeenten, politiekorpsen en provincies hebben 2700 camera’s hangen, vooral in uitgaansgebieden en op bedrijventerreinen. Rijkswaterstaat en de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) hebben samen nog eens 2700 camera’s die de Nederlandse wegen in de gaten houden. Op Schiphol hangen er 1400, de verschillende vervoersbedrijven zoals de NS en de RET hebben gezamenlijk nog eens bijna 18.000 digitale ogen gericht op reizigers.
De grote bulk aan camera’s in Nederland komt voor rekening van particulieren en bedrijven, die vooral hun eigen terrein in de gaten houden. Uit interne politiecijfers blijkt dat ongeveer 450.000 bedrijven zijn aangesloten bij een particuliere alarmcentrale (PAC). Veertig procent van die bedrijven heeft cameratoezicht: dat zijn dus 180.000 locaties. Op één locatie kunnen meer camera’s hangen, maar dat is niet te controleren. Bovendien zijn niet alle bedrijven aangesloten bij PAC’s en is er geen meldplicht. Dat betekent dat het aantal camera’s in Nederland vele malen hoger kan liggen.
Veel camera’s die beheerd worden door Rijkswaterstaat en de NDW zijn overigens niet bedoeld om toezicht te houden op mensen. Die kijken bijvoorbeeld naar kentekens of de doorstroom op de weg voor verkeersmanagement. Gemeenten en politie hebben ook dergelijke slimme camera’s, maar die zijn vooral bedoeld om geluiden of afwijkend gedrag te herkennen.
Bron: Parool en ANP.
(Bewerkt door Parool)
Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.
Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek
Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929
POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697