• Home
  • Blog
  • Mogelijk grootste datadiefstal ooit ontdekt, Forensisch ICT Onderzoek

Mogelijk grootste datadiefstal ooit ontdekt, Forensisch ICT Onderzoek

Geplaatst op 06-08-2014

Russische internetcriminelen hebben van 1,2 miljard mensen de inloggegevens gestolen. Dat heeft een Amerikaans beveiligingsbedrijf ontdekt. Het zou gaan om de grootste datadiefstal ooit. De informatie is gestolen bij Amerikaanse bedrijven. Dit meldt BNR webredactie.

 

Forensische ICT Onderzoek Cybercriminelen gaan steeds verder met hun cyber activiteiten. Denk niet ‘” Ver van mijn bed show”. Ook als MKB & grootbedrijf kan u dit overkomen. Het gaat om data dat geld waard is. Dus ook uw data. Dit kan variëren van klantgegevens of andere persoonsgebonden gegevens. De ontwikkelingen gaan snel op dit gebied en vraagt specialistische kennis om uw gehackte netwerk / computer te onderzoeken.. Mocht u het vermoeden hebben dat uw bedrijf  wellicht slachtoffer is geworden van dit soort praktijken wacht dan niet om expertise in huis te halen. Met een Forensische ICT onderzoek wordt uw netwerk of computer op een juiste manier onderzocht. Mochten er sporen zijn dan is het van belang dat deze volgens de juiste protocollen worden veiliggesteld. Dit zorgt ervoor dat deze gegevens ook daad werkelijk later in een strafrecht- e/o civiele zaak kan worden ingebracht. Zo wordt er ook gezorgd dat het verkregen vastgelegde bewijs als rechtmatig wordt gezien.

Preventief onderzoek
Er zijn ook mogelijkheden om uw netwerk op veiligheid te laten testen. Hierdoor krijgt u inzicht of uw systeem vellig en gesloten is voor de buitenwereld. In samenwerking met professionele specialistische partijen controleren wij, als bedrijfsrecherche, middels een digitale veiligheidsscan uw website, mailserver, firewall en draadloos netwerk op gaten in de beveiliging zodat u niet slachtoffer wordt van digitale inbraak. Deze kosten zijn relatief laag ten op zichte van een eventueel later gehackt netwerk of mailserver.

Wilt u meer weten over Forensisch ICT Onderzoek of de veiligheidsscan schroom niet en neem direct contact met ons op.
Bron artikel: http://www.bnr.nl

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697