• Home
  • Blog
  • Niets is wat het lijkt! Fraude, diefstal en frauduleus ziekteverzuim binnen uw bedrijf!

Niets is wat het lijkt! Fraude, diefstal en frauduleus ziekteverzuim binnen uw bedrijf!

Geplaatst op 02-06-2014

Ex-topvrouw Slotervaart verdacht van fraude!

#bedrijfsrecherche Heijm Niets is wat het lijkt! Juist leiders in het zelfstandige midden- en topsegment van het bedrijfsleven komt fraude meer dan regelmatig voor.  Wat kunnen wij uit dit voorbeeld leren? Voor het hier en nu en de toekomst zijn er grofweg 2 manieren om fraude te voorkomen en terug te dringen.

1. Preventief optreden
2. Repressief optreden

Het screenen van uw nieuw personeel kost geld maar daar tegenover staat het voorkomen van b.v. fraude gevallen. Ondernemers onderschatten op dit moment nog steeds de kracht en waarden van een goed, met toestemming, uitgevoerde Pre- employment screening. (Inclusief een referentie onderzoek en persoonlijk gesprek.) Maar niet zo zeer vanuit de competentie zijde (HRM) maar meer vanuit de integriteit, normen en waarde van een kandidaat.

Daarnaast stellen bestuurders, directeuren het inschakelen van  bedrijfsrecherche te lang uit. Beslissers handelen vanuit hun bekende en vertrouwde systeem. De advocaat lijkt vaak de eerste oplossing. Hierin wordt veelvuldig  1 belangrijke schakel gemist. Een advocaat eist- bewijst  maar onderzoekt feitelijk niets.

Het doen van feitenonderzoek, objectief & onafhankelijk Waarheidsvinding is in Nederland gereguleerd en voorbehouden aan bedrijfsrecherche- & onderzoeksbureaus die een vergunning hebben van het Ministerie van Justitie en volgens een vastgestelde gedragscode een feitenonderzoek kunnen uitvoeren.  Hierna volgt een rapport feitenonderzoek. Hiermee hebben beslissers een tool in handen om een eventuele volgende strategische stap te maken. Vanuit het #recherchebureau wordt altijd het contact gezocht met een betrokken advocaat om uiteindelijk ervoor te zorgen dat het juridisch kader en het feitenonderzoek dezelfde richting op gaan.

Waarheidsvinding is ook tot het inzicht komen dat achteraf blijkt dat bepaalde aantijgingen onjuist blijken te zijn. Helaas wordt het tegenovergestelde meer geconstateerd. Ons advies luidt dan ook: Negeer signalen niet, vertrouw op uw onderbuik gevoel en wanneer u redenen heeft om aan te nemen dat een werknemer mogelijk ernstig laakbaar gedrag heeft vertoont of wellicht nog steeds, wacht dan niet en vraag als eerste een informatief gesprek aan bij een #bedrijfsrecherchebureau aan met een POB vergunning van het Ministerie van Justitie. Goede raad hoeft niet altijd duur te zijn! Het voorkomt in veel gevallen financiële en Imago schade.

Bedrijfsrecherche Heijm B.V. Hoofddorp- Amsterdam

Bron nieuwsbericht:  http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2014/06/02/Ex-topvrouw-Slotervaart-verdacht-van-fraude
Z
ie onze pagina Bedrijfsrecherche.

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697