• Home
  • Blog
  • Ontdek de ware aard van je zakelijke partner(s)!

Ontdek de ware aard van je zakelijke partner(s)!

Geplaatst op 27-03-2024

Ontdek de ware aard van je zakelijke partner(s)!

Fuseren met een ander bedrijf, een overname initiëren, een nieuwe investeerder aan boord halen – dit zijn allemaal strategische stappen die ondernemers vooruit helpen. Maar het succes ervan staat of valt met de mensen waarmee je in zee gaat. Daarom hebben we enkele waardevolle tips verzameld uit de praktijk van bedrijfsrecherche in Amsterdam, zoals recherchebureau Heijm, om je te helpen de juiste beslissingen te nemen onder de noemer weet met wie je zaken doet!

1.Investeer tijd in elkaar

Een fusie, overname of nieuwe investeerder brengt geen kleine veranderingen met zich mee voor je bedrijf. Het vereist een nauwe samenwerking of het toevertrouwen van je bedrijf aan iemand anders. Vertrouwen is hierbij essentieel. Het is belangrijk dat jullie gedeelde doelen, ambities en werkethiek grotendeels overeenkomen. Neem de tijd om hierover te praten en elkaar echt te leren kennen. Alleen door samen tijd door te brengen, leer je iemand echt kennen in zowel goede als slechte tijden, voorbij de oppervlakkige en korte gesprekken.

2.Stel alle en de juiste vragen

Om de juiste antwoorden te krijgen, moet je de juiste vragen stellen. Vragen over taken, financiën, doelen, en ambities zijn cruciaal. Maak ook een lijst met lastige vragen, zoals hoe jullie met elkaar omgaan, communiceren en omgaan met meningsverschillen. Denk ook na over mogelijke struikelblokken in de toekomst. Het kan ongemakkelijk zijn, maar het helpt om potentiële problemen te identificeren en te bespreken voordat ze zich voordoen.

3.Voer een grondig financieel onderzoek uit

Vertrouw je op financieel vlak op je zakenpartner? Het is belangrijk om hier onderzoek naar te doen, zelfs als je al vertrouwen hebt. Financiële problemen kunnen desastreus zijn voor je bedrijf. Een professioneel financieel onderzoek is essentieel om financiële zekerheid te krijgen, zowel bij het kopen als verkopen van een onderneming.

4.Onderzoek je partner

Het is gebruikelijk om achtergrondchecks uit te voeren bij het aannemen van personeel, maar nog belangrijker zou dit ook moeten gelden voor potentiële partners of investeerders. Een grondige achtergrond screening kan helpen om mogelijke problemen te identificeren, zoals valse referenties, civielrechtelijke veroordelingen of financiële geschillen in het verleden. Dit kan worden uitgevoerd door een ervaren recherchebureau, zoals bedrijfsrecherche Heijm in Amsterdam, met expertise in zakelijk screenen.

5.Vertrouw op je intuïtie en onderbuik gevoel

Ondanks alle onderzoeken is je eigen onderbuikgevoel nog belangrijker. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het vaak ook zo. Negeer je intuïtie niet, zelfs als alle andere signalen positief lijken. Luister naar je gevoel en wees niet bang om verdere vragen te stellen of zelfs de samenwerking af te wijzen als iets niet goed aanvoelt.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar en met aantoonbare recherche-ervaring?
Let dan op of u met een gekwalificeerd onderzoeksbureau te maken heeft met aantoonbare ervaring. Kies bij voorkeur een bureau met zowel de vereiste papieren en praktijkervaring in bedrijfsrecherche en de strafrechtelijke kant. Bedrijfsrecherche Heijm in Amsterdam is zo’n gekwalificeerd onderzoeksbureau. Zo weet je zeker dat je samenwerkt met een betrouwbare partner die jouw belangen behartigt.

Heeft u een lopende casus, wacht niet te lang en neem vrijblijvend contact met ons op.

Mail of bel ons maar wacht niet!

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697