• Home
  • Blog
  • Partneralimentatie en alimentatie onderzoek

Partneralimentatie en alimentatie onderzoek

Geplaatst op 01-06-2015

Een echtscheiding is een lange en zware procedure. Niet alleen emotioneel belastend, ook financieel komt er heel wat bij kijken. Bijvoorbeeld partneralimentatie. Dit is, zeker bij vervelende scheidingen, een beladen onderwerp. Vermoedt u dat uw ex-partner informatie achterhoudt? Bijvoorbeeld over samenwonen? Of wordt de partneralimentatie ontdoken? In dit blog lees je alles over alimentatie onderzoek. 

Na een echtscheiding kunnen voormalig partners tegenwoordig zelf afspraken maken over bijvoorbeeld de duur van partneralimentatie. Gebeurt dit niet, dan gelden automatisch de wettelijke termijnen, dit is maximaal twaalf jaar. Duurde een huwelijk korter dan vijf jaar en zijn hieruit geen kinderen voortgekomen, dan is de alimentatietermijn gelijk aan het aantal jaren huwelijk.

Partneralimentatie eindigt of wordt ontdoken

Maar partneralimentatie kan om verschillende redenen eerder eindigen. Bijvoorbeeld bij overlijden van één van de ex-partners of als de ontvanger van de alimentatie hertrouwt, gaat samenwonen of een geregistreerd partnerschap aangaat. Nu is hertrouwen vrij eenvoudig te checken, maar wat als je vermoedt dat je ex samenwoont met iemand anders? Maar nog wel jouw alimentatie vangt? Recherchebureau Heijm in Amsterdam krijgt regelmatig verzoeken om alimentatie onderzoek te doen. Bijvoorbeeld als het vermoeden bestaat dat de ontvanger met iemand samenwoont of als de andere partner de verplichte alimentatie ontduikt.

Veel juridische kaders bij alimentatie onderzoek

In alle eerlijkheid: alimentatie onderzoek is één van de lastigste onderzoeken voor particuliere rechercheurs. Een bedrijfsrecherchebureau dat aangeeft dat u met klaar bent met een paar observaties, vertelt sprookjes. Naast het opstellen van een uitvoerig dossier, zijn er veel juridische kaders om rekening mee te houden. Denk daarbij aan ingewikkelde wetgeving en jurisprudentie over rechtmatig en stelselmatig observeren en privacywetgeving.

Niet eerlijk over samenwonen

Is uw ex-partner niet eerlijk of duidelijk over samenwonen met een nieuwe partner? Of vermoedt u dat de partneralimentatie bewust wordt ontdoken? Laten observeren van uw ex is toegestaan. <aar om torenhoge schadevergoedingen en stukgelopen onderzoeken te voorkomen, moet het recherchebureau waarmee u zaken doet, goed op de hoogte zijn van de geldende wetgeving en jurisprudentie. In de casus Alimentatie onderzoek door detective aan banden? lees je wat er mis kan gaan als dit niet het geval is.

Alimentatie onderzoek door recherchebureau Heijm

Wilt u alimentatie onderzoek laten doen? Bedrijfsrecherche Heijm wordt wekelijks op de hoogte gehouden van alle jurisprudentie op dit gebied. Het verrichten van een alimentatie onderzoek is allang niet meer slechts het nemen van een paar foto’s. Door bij een alimentatieonderzoek ook rekening te houden met het juridisch kader en een goed onderzoeksdossier op te stellen, kunt u bij recherchebureau Heijm rekenen op resultaat. Wilt u meer weten of vrijblijvend kennismaken? Neem gerust contact met ons op.

 

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697