• Home
  • Blog
  • Persoon opsporen: kijkje in de keuken van een recherchebureau

Persoon opsporen: kijkje in de keuken van een recherchebureau

Geplaatst op 31-08-2015

Het opsporen van vermiste personen is een vak apart, mede omdat veel vermiste personen helemaal niet gevonden willen worden. Zij hebben vaak bewust afstand genomen van hun vrienden, familie en leefomgeving. Toch is – met de juiste middelen en kennis – een vermist persoon opsporen vaak mogelijk.

 

 

Casus: na jaren een vermist persoon opsporen

Onderstaande review ontving recherchebureau Heijm vorig jaar na een hereniging tussen familieleden. Daarachter ging een jarenlange vermissing schuil. Ben je benieuwd hoe de vermiste persoon werd gevonden? Neem dan via deze casus een kijkje in de keuken van recherchebureau Heijm.

 

Het eindresultaat is exact datgene wat wij wensten

Afgelopen periode heb ik gebruik gemaakt van de diensten van Tom. Het betrof hier de opsporing van een vermist persoon. Door duidelijke en heldere vragen van Tom, en het snel uitzetten van gegevens heeft hij ons uitstekend kunnen helpen de vermiste persoon op te sporen. Het eindresultaat is exact datgene wat wij wensten, namelijk een hereniging met de vermiste persoon. Ik kan iedereen Tom aanbevelen.

 

Met de noorderzon vertrokken

In 2014 werd recherchebureau Heijm benaderd door een man en vrouw uit Amsterdam. Door een familieruzie – waarbij zij zelf overigens niet betrokken waren – waren zij al jaren geleden het contact verloren met hun oom. De vrouw wilde dolgraag weer contact met haar oom. Die was echter met de noorderzon vertrokken en het lukte maar niet hem op te sporen. Al jaren waren zij aan het zoeken, toen de oom opeens verscheen in een AT5 video in Amsterdam-Noord. Hoop gloorde aan de horizon, maar ook toen lukte het niet om gegevens te achterhalen.

 

Op pad met een videoboodschap

Ten einde raad kloppen de familieleden aan bij recherchebureau Heijm. Al na enkele uren digitaal onderzoek, tovert een van de rechercheurs een mogelijk adres boven water. Vervolgens wordt de vrouw uitgenodigd op het kantoor van het recherchebureau om een bijzondere videoboodschap in te spreken voor haar oom. (Denk: All you need is love…) Nog dezelfde dag gaan twee rechercheurs op pad. Via-via vinden zij de oom en korte tijd later worden de familieleden herenigd.

 

Vermist persoon opsporen? Niet uitstellen!
Eind goed, al goed. In deze casus dan. Want een vermist persoon opsporen lukt helaas niet altijd. Mensen blijven bijvoorbeeld hopen dat iemand uit zichzelf wel weer terugkeert en mede daardoor wordt het inschakelen van een recherchebureau vaak te lang uitgesteld. Over het algemeen geldt de stelregel: hoe eerder hoe beter. Iedere maand of jaar dat een onderzoek wordt uitgesteld, verkleinen de kansen om de vermiste persoon op te sporen.

 

Opsporingsmethodieken

Bij een vermist persoon vinden komt veel kijken. De middelen van recherchebureau Heijm variëren van digitaal forensisch onderzoek en sporenonderzoek tot het inzetten van speurhonden, zowel in Nederland als in het buitenland. Natuurlijk gebruiken de rechercheurs ook traditionele opsporingsmethodieken zoals het verhoren van getuigen, uitvoeren van een lokaal buurtonderzoek of het opvragen van videobeelden op verschillende locaties.

 

Vermist persoon vinden: recherchebureau Heijm in Amsterdam

Wil je meer weten over de opsporing van een vermist persoon? Of ben je zelf op zoek naar een dierbare? Wacht dan niet langer en neem contact op met recherchebureau Heijm. Als gecertificeerd recherchebureau werken wij samen met politie en justitie, zodat een eventueel lopend politieonderzoek niet wordt gefrustreerd en dezelfde wettelijke richtlijnen zoals privacywetgeving worden nageleefd. Wil de opgespoorde persoon niet wil dat zijn of haar gegevens worden gedeeld? Dan doen wij dit ook niet. Wij zorgen namelijk ook voor veiligheid van de opgespoorde personen.

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697