• Home
  • Blog
  • Proef met geldleningen voor verdachten!

Proef met geldleningen voor verdachten!

Geplaatst op 19-06-2014
Bedrijfsrecherche Heijm Amsterdam- geldlening voor verdachten
Bedrijfsrecherche Heijm Amsterdam- geldlening voor verdachten

Bekennende verdachten kunnen vanaf juli bij de Kredietbank Rotterdam een rentedragende lening afsluiten om schade die zij veroorzaakt hebben zo snel mogelijk te vergoeden. De gemeente Rotterdam en het Openbaar Ministerie starten deze proef om de positie van slachtoffers in strafzaken te verbeteren, aldus het artikel op www.advocatenblad.nl.

Als bedrijfsrecherche vinden wij dit een goede ontwikkeling. Het werkgebied van een particulier bedrijfsrecherchebureau vindt het merendeel plaats binnen het civiel recht. Maar het komt meer dan eens voor dat door ons onderzoek er overlapping ontstaat naar het Strafrecht.

Na een compleet afgerond onderzoek wordt samen met de opdrachtgever besproken, wanneer blijkt dat er strafbare feiten zijn gepleegd door de onderzochte persoon, of er wel/ geen aangifte wordt gedaan bij de politie.

Een opdrachtgever kan eventuele schade binnen het civiel recht verhalen op de onderzochte persoon maar in het geval wanneer er door ons recherchebureau, namens de opdrachtgever, aangifte wordt gedaan omschrijven wij in de aangifte dat onze opdrachtgever zich civiel partij wilt stellen in de strafzaak. Een rechter kan de verdachte/ subject veroordelen tot het vergoeden van de gelede schade. Vaak worden hierin de gemaakte en aangetoonde onderzoekskosten van het recherchebureau in meegenomen. Met deze nieuwe pilot wordt de kans groter dat de verdachte/ subject ook daadwerkelijk de kosten gaat vergoeden. Dit lukt zeker niet in alle gevallen, met name wanneer er spraken is van onvoldoende financiële capaciteit bij de verdachte/ subject.

Kortom een mooi initiatief en pilot waarvan wij hopen dat deze verder wordt uitgerold.

Bedrijfsrecherche Heijm B.V.
Amsterdam- Hoofddorp.

Bron: http://www.advocatenblad.nl/site/magazine/archief/nieuws/detail/20092314.html#sthash.o2pkwiAc.dpuf

 

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697