• Home
  • Blog
  • Reisgegevens – Informatie – Inlichtingendienst NL

Reisgegevens – Informatie – Inlichtingendienst NL

Geplaatst op 08-11-2013
De Nederlandse regering wil onze reisgegevens gaan vastleggen. Als u Nederland verlaat of binnenkomt, wordt dat in toekomst geregistreerd en bewaard. Dat zegt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid tegen RTL Nieuws.
Bedrijfsrecherchebureau Heijm- Hoofddorp- Amsterdam
  Bedrijfsrecherchebureau Heijm- Hoofddorp- Amsterdam

 

Op deze manier hopen inlichtingen- en veiligheidsdiensten meer   zicht te krijgen op bijvoorbeeld potentiële jihadstrijders.

“Nu worden uw reisgegevens niet opgeslagen. We willen dat alle   reisgegevens worden opgeslagen en ter beschikking komen van   inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Natuurlijk onder        stringente voorwaarden”, aldus Dick Schoof, de Nationaal      Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

“Zodat we zicht kunnen krijgen op die kleine groep van potentiële terroristen en verdachte personen of ze Nederland verlaten en de diensten een risico-inschatting kunnen maken.”

Het gaat dan vooral om de jihadstrijders. Naar schatting zijn op dit moment honderd Nederlandse jongeren aan het vechten in Syrië.

Europees niveau
Hoe het plan om de reisgegevens op te slaan er precies uitziet, moet nog worden uitgewerkt. In veertien andere Europese landen zijn soortgelijke plannen, om per land de reisgegevens te verzamelen. Eerder is gekeken om een dergelijk systeem op Europees niveau te organiseren, maar dat was niet mogelijk. Nu moeten de reisgegevens door ieder land zelf bewaard worden.

Eind deze maand wil Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zijn definitieve voorstel bekend maken.

 Bron: RTL Nieuws
Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697