• Home
  • Blog
  • Rollenspel en debat voor baantje in Rijksmuseum.

Rollenspel en debat voor baantje in Rijksmuseum.

Geplaatst op 12-02-2013

” Mooie variant op een sollicitatieronde!  Maar vergeet vooral niet het personeel te screenen op achtergrond en integriteit.”

Met een screening voorkomt u wellicht veel problemen in de toekomst

Vacatures zijn schaars en dat maakt werkgevers veeleisend. Wil je jassen ophangen in het nieuwe Rijksmuseum? Dan moet je eerst een rollenspel overleven.Het Rijksmuseum had onlangs dertig vacatures, in de garderobe en bij de kaartverkoop. Ruim 1600 mensen reageerden. Het museum, dat 13 april weer opengaat, organiseerde een heuse sollicitatiedag met groepsinterviews, rollenspel en debat. Voor de lunch werd gezorgd.

Sollicitatiedagen met rollenspellen zijn geen nieuw fenomeen, maar in het verleden kwamen deze selectieprocedures vooral voor bij topbanen. Personeelsfunctionaris Bart Schindeler van het Rijksmuseum snapt dat zo’n sollicitatiedag voor de garderobe overdreven lijkt.

Maar, zegt hij: ‘We willen zo veel mogelijk mensen een kans geven. Deze manier van solliciteren is efficiënt, die geeft ons de mogelijkheid veel kandidaten te zien en te beoordelen hoe ze in een groep functioneren.’
Bij het Stedelijk Museum kwamen zeshonderd reacties op de functie van rondleider, waarna een sollicitatiedag met opdrachten volgde.

De intensieve sollicitatieprocedure laat volgens Schindeler direct zien wie van de kandidaten serieus is. ‘Wie slechts een bijbaantje zoekt, vindt zo’n middag te veel moeite. Even goede vrienden. Tussen die zestienhonderd reacties zitten genoeg andere goede mensen.’

Bron: Het Parool.

 

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697