Stelen van de baas!

Geplaatst op 18-11-2013

Werkgevers (eigenaren & directeuren) komen steeds meer onder druk te staan door de toenemende aantal diefstallen, interne fraude & fraduleus ziekteverzuim. Als werkgever bestaan er veel verplichtingen conform het Burgelijk Wetboek. Maar laten we kijken naar uw rechten! Als u het vermoden hebt dat aan van uw werknemers ernstig laakbaar gedrag vertoont, bijvoorbeeld als hierboven genoemd EN u kunt uw doel niet op andere wijze bereiken schakel direct een goed Recherchebureau in. Wij kunnen u echt veel geld besparen door goed onderzoek te doen. (Zie onderstaand artikel)

———————————————————————————————————————————————————

Steeds meer werknemers worden op staande voet ontslagen wegens diefstal of fraude op de werkvloer. Dat blijkt uit cijfers van twee grote rechtsbijstandsverzekeraars: Achmea en DAS.

Zij wijten de toename aan de economische crisis; werknemers komen daardoor eerder in de verleiding te stelen van de baas. Daarnaast letten werkgevers scherper op hun personeel.

Uit de cijfers van Achmea Rechtsbijstand blijkt dat het aantal ontslagen door diefstal en interne fraude met ruim 13 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. DAS zag het aantal ontslagen op staande voet de afgelopen drie jaar met bijna een kwart toenemen. Volgens de rechtsbijstandverleners vormen de ontslagzaken op staande voet maar het topje van de ijsberg. Vaak wordt besloten de arbeidsovereenkomst ‘in onderling overleg’ te beëindigen.

Platform Detailhandel en Transport en Logistiek Nederland proberen zich te wapenen tegen stelend personeel door het aanleggen van zwarte lijsten. Aangesloten leden kunnen frauderende werknemers opnemen in een waarschuwingsregister. Momenteel zijn er circa 2.000 mensen in opgenomen. Zij blijven daar 2 tot 4 jaar in vermeld. De detailhandel begon met het register uit onvrede over de politie, die aangiftes niet opnam of zaken liet liggen.

‘EenVandaag’spreekt Jose Kok, directeur van een bedrijf in babyproducten en slachtoffer van een stelende werknemer en met een arbeidsjurist. Ook gaat ‘EenVandaag’ op pad met iemand van een bedrijfsrecherchebureau.

Bron:
http://bit.ly/1bxHba5
TV- in Visie

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697