• Home
  • Blog
  • Valse 3D print sleutel innovatief maar onverstandige publicatie!

Valse 3D print sleutel innovatief maar onverstandige publicatie!

Geplaatst op 03-09-2014

Lockpickers Jos Weyers en Christian Holler hebben een methode bedacht om door middel van 3D-printen klopsleutels van plastic te maken. De onderzoekers stellen dat sloten die voorheen niet met de klopsleutel methode op gingen, nu ook goed open te kloppen zijn met plastic sleutels.

Vergeet het uitboren van sloten of de Bulgaarse methode. Met hun programma Photobump kunnen de klopsleutels gemakkelijk worden ingevoerd in de printer, hiervoor is enkel een foto van het sleutelgat nodig. De informatie over de positie van de pinnetjes in het slot type is vervolgens via internet te vinden in sleutelsoftware.

De ontwikkelingen gaan snel. Zowel binnen Cybercrime maar ook binnen het traditionele werk van de crimineel op straat. De inbrekers, insluipers en andere lui die zonder toestemming in uw bedrijf of privé woning binnentreden om zich te goed te doen aan uw goederen of geld. Onder de noemer dat Christian Holler en Jos Weyes de slotenmakers van deze mogelijkheid op de hoogte wil houden wordt op dat zelfde moment groeperingen actueel geïnformeerd van een mogelijke nieuwe MO (Modus Operandi). En voor het gemak wordt ook gelijk maar even de naam genoemd van het bedrijf dat geen probleem heeft met het vrij produceren van dergelijke sleutels. Het lijkt mij toch vrij eenvoudig slotenmakers via een andere weg te informeren!


Natuurlijk realiseer ik mij dat het world wide web ongekende mogelijkheden kent en door het plaatse van 1 video je in een keer een grote groep mensen bereikt. Handig en tijd besparend. Maar wij vragen ons in alle oprechtheid af of diegene die deze video hebben geplaatst zich hebben gerealiseerd welke andere consequenties dit ook kan hebben, of zouden zij alleen hebben gedacht aan de commerciële mogelijkheden? 

 Het mogen duidelijk zijn dat wij deze video niet thuis vinden horen op het world wide web. Interessante video maar niet geschikt voor het internet. Dit kan niet echt bijdragen aan het veiligheidsgevoel van mensen en bedrijven.

Bedrijfsrecherche Heijm

Bron: Beveiligingsnieuws.nl http://iturl.nl/snnqxM  (Voor het volledige artikel)

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697