Digitaal forensisch onderzoek voor particulieren

In de uitklapmenu’s hieronder leest u meer over de verschillende diensten die we bij Recherchebureau Heijm aanbieden op het gebied van digitaal forensisch onderzoek voor particulieren.

Ben ik gehackt?

Een hack van uw computer is geen kleinigheid. De meeste hackers willen uw persoonsgegevens bemachtigen, om die vervolgens te koop aan te bieden op het dark web. Criminelen kunnen uw gegevens ook misbruiken door uw identiteit aan te nemen, vaak met grote financiële schade als gevolg. Ook reputatieschade kan hierdoor ontstaan.

Met digitaal forensisch onderzoek komt u erachter of er onbevoegde personen in uw netwerk rondscharrelen. Als dat zo lijkt, kunnen we ook een onderzoek instellen om de identiteit en locatie van de dader te achterhalen.

Ex-partner
Gebeuren er rare of opvallende zaken als u uw computer gebruikt? Lijkt het alsof uw e-mails worden gelezen? Regelmatig hebben onze klanten angst dat de ex-partner meekijkt op de mobiele telefoon of de laptop. Allesbehalve een prettig gevoel. Ook hier kan digitaal forensisch onderzoek helderheid geven. Bijvoorbeeld of er op uw device spyware is geïnstalleerd.

Cyberstalking

Stalking (de juridische term hiervoor is belaging) is een misdrijf uit het Wetboek van Strafrecht. Het is helaas een veel voorkomend strafbaar feit dat diepe sporen achterlaat bij slachtoffers. Meestal zijn het vrouwen die slachtoffer van zijn. Stalking gaat ook vaak samen met andere vormen van criminaliteit zoals smaad, smaadschrift, belediging en zelfs bedreiging. De daders maken doorgaans misbruik van allerlei valse social media accounts. En helaas werken deze platforms niet altijd mee om gegevens bloot te leggen. Digitaal forensisch onderzoek biedt dan nieuwe openingen.

Wij hebben al veel zaken opgelost op het gebied van cyberstalking. De samenwerking tussen tactisch- en digitaal forensisch onderzoek levert bijzondere en mooie resultaten op. Wordt u gestalkt? Misschien al jaren? Bel ons!

Internetfraude

Internetfraude is een veel voorkomende en sterk toenemende vorm van criminaliteit. We zien dit veel bij de online verkoop van producten of artikelen. De verkopende partij doet er alles aan om betrouwbaar bij u over te komen, maar aan het einde van het verhaal heeft u geld overgemaakt en komen uw bestelde producten nooit aan.

Door een paar uur digitaal onderzoek te investeren, is het vaak mogelijk om zicht te krijgen op een dader. Hierna kunnen wij als recherchebureau, namens u als slachtoffer, aanvullende aangifte doen bij de politie met ons feitenonderzoek.

Open Source Intelligence (OSINT)

OSINT-onderzoek is gericht op het verzamelen van informatie uit open bronnen op het Internet. Dit is cruciaal voor opsporing en vormt vaak de basis voor een efficiënt digitaal onderzoek. Het verzamelen van digitale informatie is echter niet zo eenvoudig als mensen vaak denken. Onze analisten beschikken over een uitstekend analytisch vermogen en zijn in staat zijn om de vergaarde informatie op een juiste waarde in te schatten.

Gegevensbronnen kunnen onder andere bestaan uit: dark web, social media (160+ accounts), dating sites, internetarchieven, domeinregistraties, fora, et cetera. OSINT-onderzoek is bijvoorbeeld geschikt als iemand ervandoor is met uw geld. Of bij het opsporen van een vermist persoon.

Mobiele apparaten

Met gespecialiseerde forensische hard- en software verzamelen en analyseren onze forensische onderzoekers allerlei mobiele apparatuur. Bijvoorbeeld smartphones, tablets, laptops, usb-apparaten en andere externe gegevensdragers. Ook als het apparaat defect is, zijn wij als geen ander in staat om aanwezige data te herstellen en digitaal bewijsmateriaal te verzamelen. Bijvoorbeeld als u vermoedt dat er spyware op uw mobiele device is geïnstalleerd. U heeft vragen? Wij geven antwoorden!

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697