• Home
  • Blog
  • Recherchebureau Heijm geeft voorlichting aan politie

Recherchebureau Heijm geeft voorlichting aan politie

Geplaatst op 20-11-2015

Om in Nederland recherchewerkzaamheden te mogen verrichten, is toestemming nodig van justitie en de korpschef van politie. Om de politie meer inzicht te geven in particulier recherchewerk, gaf recherchebureau Heijm afgelopen maand een uitgebreide voorlichtingsbijeenkomst.

Wat doen recherchebureaus precies? Volgens welke wetten en regelgeving werkt een recherchebureau? In tegenstelling tot de politie heeft een recherchebureau geen opsporingstaken, maar richt zich op waarheidsvinding. Dit heeft raakvlakken met bijzondere wetten zoals het arbeidsrecht of familierecht, en overlapt vaak met het strafrecht, waar de politie in beeld komt.

 

Bijzondere wet- en regelgeving

Particuliere recherchebureaus moeten zich dus houden aan strenge, maar ook bijzondere wet- en regelgeving. En daar wilde de afdeling de afdeling Bestuurlijke Politiezorg/bijzondere wetten van de politie-eenheid Amsterdam graag alles van weten. Recherchebureau Heijm werd daarom samen met Levent Investigations uitgenodigd een informatieochtend te geven.

 

Inhoud van particulier recherchewerk

Bij de bijeenkomst waren zes algemene opsporingsambtenaren van de politie aanwezig bij de informatie-ochtend om zich uitgebreid te laten voorlichten over het particuliere recherchewerk en alles wat daarbij komt kijken. Een leuke bijeenkomst waar volop vragen werden gesteld. Onderwerpen die aan bod kwamen:

 

Recherchebureau Heijm geeft inzicht in particuliere recherche

De voorlichtingsbijeenkomst werd enthousiast ontvangen en heeft gezorgd voor meer inzicht en duidelijkheid over de inhoud van particulier recherchewerk. Fijn om te merken, want terwijl recherchebureaus een steeds belangrijkere positie innemen binnen de aanpak van criminaliteit gaan de bureaus nog vaak – ten onrechte – gebukt onder een schimmig imago. Lees daarover meer in het blog: 5 redenen waarom recherchebureaus niet griezelig zijn. De informatie-ochtend was hopelijk weer een volgende stap in de toekomst, waarbij organisaties steeds hechter samenwerken om criminaliteit te bestrijden. Ieder vanuit zijn eigen vakgebied en expertise.

 

Wilt u meer weten over het werk van particuliere recherchebureaus? Of heeft u bedrijfsrecherche Heijm nodig bij de aanpak van (interne) criminaliteit? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697