• Home
  • Blog
  • Best gelezen blogs van bedrijfsrecherche Heijm

Best gelezen blogs van bedrijfsrecherche Heijm

Geplaatst op 17-01-2016

Voordat we 2016 in rollen met een nieuwe serie blogs over het werk van bedrijfsrecherche en alles wat daarbij van belang is voor bedrijven, eerst nog een snelle terugblik op het afgelopen jaar. Dit zijn de 5 blogs die het meest werden gedeeld, geliked en gelezen…

 

 

De best gelezen blogs van 2015 – Bedrijfsrecherche Heijm

 

5 valkuilen die interne fraude in de hand werken

Rechercheurs van bedrijfsrecherche Heijm krijgen regelmatig te maken met onderzoeken op het gebied van bedrijfsfraude. Denk aan frauduleus ziekteverzuim, bedrijfsdiefstal of schending van een concurrentiebeding. Voorbeelden te over. In juli plaatsten we hierover het blog 5 valkuilen die interne fraude in de hand werken. De praktische tips vielen in goede aarde. Lees ze ook, want vaak is interne fraude valt te voorkomen.

 

Concurrentiebeding: wie eist, bewijst

Een concurrentiebeding is een lastig ding. Als werkgever wilt u niet dat (ex-)medewerkers met gevoelige informatie overstappen naar de concurrent, maar als werknemer wilt u de vrijheid behouden om de baan te kiezen die u wilt. Afspraken hierover worden vastgelegd in een concurrentiebeding. Maar wat doet u als werkgever bij schending ervan? Dat wordt uitgelegd in het blog Concurrentiebeding: wie eist, bewijst.

 

Stalking tips voor slachtoffers van (cyber)stalking

Hoewel recherchebureau Heijm zich met name richt op bedrijven – bedrijfsrecherche – schieten de rechercheurs soms ook particulieren te hulp. Bijvoorbeeld bij stalking; een probleem dat het leven van slachtoffers volledig overhoop haalt. Net als de rest van het leven, wordt ook stalking steeds digitaler. Vervelend, maar het biedt ook kansen voor slachtoffers. Welke? Dat lees je in het blog Stalking tips voor slachtoffers van (cyber)stalking.

 

5 bewijzen dat recherchebureaus niet griezelig zijn

Een speciaal Halloween-blog van bedrijfsrecherche Heijm: 5 bewijzen dat recherchebureaus niet griezelig zijn. Omdat recherchebureaus nog steeds – ten onrechte – gebukt gaan onder een duister imago. Weten wat particuliere of bedrijfsrecherche precies doet? U leest het allemaal in dit openhartige blog.

 

Ontslag: wat te doen als strafrecht en arbeidsrecht elkaar kruisen

Uw medewerker is aangehouden door de politie omdat hij een misdrijf heeft gepleegd. Is dit een gegronde reden voor ontslag? Lees in het blog Ontslag: wat te doen als strafrecht en arbeidsrecht elkaar kruisen van bedrijfsrecherche Heijm welke middelen u als werkgever heeft om op te treden tegen een medewerker die een misdrijf heeft gepleegd –variërend van schorsing (met of zonder loonbetaling) tot ontslag.

 

Heeft u onderwerpen op het gebied van veiligheid die u in 2016 graag zou lezen? Problemen waar u tegenaan loopt? Neem dan contact op met recherchebureau Heijm of laat hieronder een bericht achter. Mogelijk wordt uw probleem behandeld in een volgend blog.

 

 

Contact

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar.

  • Specialst Arbeidsrechtelijk & Fraude onderzoek

  • VIP Security
  • Cyber security
  • Ruim 29 jaar recherche ervaring
  • Keurmerkhouder: – BPOB-008 / POB 1232
Recherchebureau Heijm BV

Saturnusstraat 46-62
2132HB Hoofddorp (uitsluitend op afspraak)
M: 06-39473932
T: 020-8100929

POB vergunning: 1232
CBP: 1445601
KvK: 37120984
BTW: NL.814945697